fbpx

Vores vægt siger ikke meget om vores generelle sundhed. 

En rejse ned fra badevægten

af | Selvudvikling

Smid din dårlige samvittighed i skraldespanden. Start med at sende badevægten til storskrald.

Badevægten er vores evindelige dårlige samvittighed. Om vi står op på den tidligt om morgenen – uden tøj og uden at have spist morgenmad, så er det flercifrede tal, som fremkommer, aldrig helt godt nok. Vores vægt er vores forbandelse, fordi den altid kan være anderledes. Og det bliver ikke lettere med alderen. Naturen har skabt os den udfordring, at vægten kun stiger lettere gennem livet.

Vores vægt, siger ikke meget om vores generelle sundhed. Dertil komme at dårlig samvittighed tynger din energi, så du få mindre gjort af det, der gør dig glad, end du ellers ville have gjort.

Derfor er målet med i dag at smide din dårlige samvittighed væk og flytte dit fokus over på ting, som du elsker. Du starter med at åbne din notesbog og skrive alle de passioner ned, som kan få dig op ad stolen.

Stil dig selv spørgsmålet, hvad elsker du at lave?

Intet er for småt til at komme med på denne liste. For mit eget vedkommende skriver jeg ting som:

Gå en tur med min skønne søn og hund.
Lytte til en god podcast.
Være sammen med min familie.
Træne, særligt sejlsport, danse og cirkeltræning med venner.

Giv denne skriveøvelse hele dit hjerte. Det er første skridt til et nyt og stærkere mindset, der skal rumme hele dig. Vi skal rumme rynker, appelsinhud og deller. Vi har alle samme ømme punkter, som holder vores humør nede. Vægten skal ikke længere være vores hæmsko.

Godt, nu har du fundet mindst et par håndfulde ting, som du elsker at lave. Vælg en af dem, som kan passe ind i dagen i dag – og kom op ad stolen og gør det.

Der er en god pointe i at flytte fokus over på det positive. Jeg siger ikke, at vi bare skal gå og være glade hele tiden. Det er utopi. Vi skal i stedet fylde vores dag med oplevelser, motion og mad, som er gode for os. Vi skal gøre det til en vane at være gode ved os selv. Gøre det til en desciplin.

Hvad kunne du for eksempel gøre rigtig godt for dig selv?

– Drikke rigeligt med vand
– Snacke grønsager
– Gå/løbe/cykle en tur hver dag
– Kun handle fuldkorn, når det handler om brød og pasta
– Springe dessert og alkohol over en weekend

Vælg en af tingene ud hver dag og øv dig i at være bevidst om dagens sunde tilvalg. Lyn hurtigt vil du føle dig som en kæmpe succes, fordi du lykkes med de små, men fundamentale gode vaner. Gør ikke for meget på en gang. Fokuser på enkelte ting ad gangen og oplev glæden ved at lykkes med små ting hver dag.

Slank med Passion

På livsstils- og vægtabsforløbet Slank med Passion arbejder vi med at ændre fokus fra det, der tager vores energi til det der giver os energi. At det ikke er tallet på badevægten, der skal styre om vi har en god eller dårlig dag. Men hvad vi kan gøre i stedet, der bringer os tættere på det liv, vi gerne vil leve og så øve os i faktisk at gøre det. Læs mere om forløbet her.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.