fbpx

Vi har arvet en indre dæmon. En dæmon som elsker at begrænse dig ved at lægge dig følelsesmæssige forhindringer i vejen. Dæmonen hvisker dig i øret, når det er mest ubelejligt:
”Hvad nu hvis, du ikke slår til!”

Accepter din indre dæmon

af | Selvudvikling

Det ligger i vores danske kultur, at vi ikke skal tro, at vi er bedre end andre!
Janteloven holder os tilbage, når vi skal være modige og træffe vigtige beslutninger for os selv.

Den har den uheldige følgevirkning, at vi har arvet en indre dæmon. En dæmon som elsker at begrænse os ved at lægge os følelsesmæssige forhindringer i vejen. Dæmonen hvisker dig i øret, når det er mest ubelejligt: ”Hvad nu hvis, du ikke slår til!”

Det er den latente frygt, som vi alle bærer. Vi kan jo lige så godt lade være med at kaste os ud i nye store eventyr – ”for det går nok ikke”, siger den lille dæmon.

Skal vi eksempelvis lave vores spisevaner om, forventer vi af os selv, at vi aldrig må falde i igen. Skal vi begynde at træne, er det jo hver dag resten af livet. De store forventninger er hårde nok til at tage pusten fra en hver, inden vi overhovedet er begyndt.

Dæmonen sidder på skulderen og griner af os, nu blev hun på sofaen igen i dag.

Vi starter i dag med at acceptere, at alt tvivl er okay og alle vores bekymringer er okay. Vi kan ikke bestemme, hvad den lille dæmon siger og gør. Men vi kan acceptere den, for alt hvad den er, og for alt hvad den står for. Den er en del af os som vores arme og ben.

Din mentale bus

Et vidunderligt konkret redskab til accepten er, at vi ganske enkelt forestiller os, at vi er en buschauffør på vej ud på en ny spændende rute.

Når dæmonen stiger på bussen, og hvisker alle sine bekymringer til dig, buschaufføren, siger du: ”Tag venligst plads bagerst i bussen for her kører jeg!”

Et dejligt hverdags eksempel er, at du har planlagt en skøn gåtur i skoven efter arbejde, men det regner og blæser. Dæmonen hopper frydende rundt på din skulder og fortæller, hvor vådt og koldt det er, og er det ikke skønnere at blive hjemme på sofaen?

Her tager du din fiktive buschauffør kasket på og siger til alle tankerne, sæt jer venligst bag i bussen, for her kører jeg! Du tager dit varmeste regntøj på. Fokuserer på handlingerne og lader tankerne tage plads bagerst i bussen. Jo bedre du kender din indre dæmon, desto mere bevidst vil du blive om at sende den bagerst i din tanke-bus.

Reflektionsøvelse

Lav en øvelse, hvor du skriver dine indre dæmoner ned. Alle negative tanker, som du har om dig selv. Tanker du har hørt dæmonen, hviske dig i øret alt for tit. Du kender dem godt. Det kan måske føles pinligt at anerkende dem, men du er ikke alene. Her er et par stykker af mine:

Du slet ikke kompetent nok – der er mange andre, som er meget bedre end dig til det her. Så lad nu være.

Du slet ikke populær nok, du ikke køn nok, du ikke sjov nok. Så lad nu være. Ikk.

Næste gang du vil noget, men din indre dæmon er ved at spænde ben for dig, kan du nu forhåbentligt genkende dens hvisken i tide, acceptere den, og gøre det som du har sat dig for alligevel.

Held og lykke.

Fortæl mig hvordan det går 🙂

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.