fbpx
Vi er som mennesker mega tilbøjelige til at vælge nydelse nu frem for ude i fremtiden.

Har du stor nok selvrespekt?

af | Selvudvikling

Har du lagt mærke til, at du som regel er virkelig god til at overholde aftaler med andre. De aftaler respekterer du. Men når det kommer til de aftaler, som du laver med dig selv, er det mere usikkert om de overholdes. Det er mangel på selvrespekt. Men hvorfor er det så svært at respektere sig selv?

Når vi skal begynde at motionere, spise sundere, tabe de overflødige kilo og kuren trækker ud, begynder vi at vakle i valgene. Vi udfordres af træthed, mørket, dårligt vejr og lange arbejdsdage. Vi sidder helt trætte og udmattede foran tv’et om aftenen, og dertil måske endda keder os lidt. Ja så bliver beslutningen, om ikke at ville snacke om aftenen trængt i baggrunden for den lille trøst at spise lidt lækkert nu. Vores krop kommer i det stadie – give me something! Den vil have sit dopamin kick. Og vi er som mennesker mega tilbøjelige til at vælge nydelse nu frem for ude i fremtiden. De kommende 10 kg vægttab er ikke lige så spændende som slikket nu og her.

2 år uden slik
Personligt har jeg to gange levet uden at spise slik, kage og andre lækkerier i et helt år. Jeg blev inspireret af min barndomsveninde Sarah, som fuldførte et år uden slik før mig. Ikke engang på mine fødselsdage gjorde jeg en undtagelse. Det er det vildeste selvrespekt-boost, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg har aldrig følt mig så fri. Det var mit valg – og efter et par uge ejede jeg valget fuldt ud. Året fløj afsted.

Mit valg satte mig fri
Du tænker måske, at jeg overdriver. Men så er det fordi, at du ikke har prøvet det selv. Et valg om at leve uden slik, chips og kage er svært! Men da jeg først var committet, var det så meget nemmere for hovedet og kroppen blev renset. Jeg slap af med mine food cravings. Jeg havde intet mentalt eller fysisk behov. 

Det, at jeg gjorde det af to omgange, fortæller i sig selv, hvor fantastisk det var. Det er helt klart anbefalelsesværdigt.

En kamp om at bestemme over sin egen tomme slikskål
Men men men. Der var en ting mere som var svært – og det var omverdenens manglende forståelse og opbakning. Jeg mødte faktisk folk, som blev sure på mig. Jeg skulle ikke være så hellig – og deres brokkeri tog mig med bukserne nede, for jeg ville jo ikke bestemme over deres slikskål. Jeg blev på egen banehalvdel, og jeg pralede aldrig med det undervejs, for det var noget, som jeg gjorder helt for mig selv.

Men deres attitude var: “Nu spiser jeg kage, så skal du også!”

Den dag i dag kan jeg stadig blive helt paf, når jeg tænker på de mennesker. Det var nogen meget akavede situationer. Men jeg holdt fat i min ret.

Min ret til at vælge fra.
Min ret til at bestemme over, hvad jeg putter i min mund.
Min respekt for de aftaler, jeg laver med mig selv.

Kan og vil mennesker omkring mig ikke anerkende det. Er det deres problem. Ikke mit. 

Husk du bestemmer over dit eget liv. Du vælger. Lev stærkt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.